Blog


Mi alapján válassz bárt az eseményedre? Néhány hasznos tipp!


Mi is a nyitott bár?

Általánosságban elmondható, hogy a nyitott bár olyan hely, ahol a vendégeknek nem kell fizetniük az italokrét. Pontosabban, a házigazda fizeti a teljes számlát. A vendégek odasétálhatnak a bárhoz, és bármit rendelhetnek, ami ott a kínálatban megtalálható. Az árakat tekintve kétféle lehetőségünk van, a nyitott bár megrendelésekor, választhatunk italcsomagok közül, de fogyasztás szerinti árkialakítás is lehetséges. 

Az italcsomagos megoldás remek választás, ha hosszú partit tervezünk, és tudjuk, hogy a vendégek szeretik a koktélokat, és egy összességében élénkebb buli van kilátásban. A csomagoknak fix áruk van, olyan italválasztékkal, amit előtte veled egyeztetnek, tehát pontosan tudod mit tartalmaz, és mennyibe kerül, nincs meglepetés.

A fogyasztás szerinti árazás azt jelenti, hogy minden italt, amit a vendégek elfogyasztanak, külön ki kell fizetni. Tehát, minél többet isznak a vendégeink, annál többet fogunk fizetni, ami az esemény végén összesítenek Neked. Ezt az opciót inkább akkor válaszd, ha tudod, hogy a vendégek többsége nem „nagyivó”. 


Cash bar

Ez az a nem éppen elegáns változat, amikor a vendégek saját italukért fizetnek, akár egy bárban, vagy étteremben. Természetesen a házigazda így rengeteg pénzt takaríthat meg, de lássuk be, nem éppen nevezhető baráti meghívásnak egy olyan parti, ahol a meghívott fizet mindenért. Amikor egy olyan rendezvényt szervezel, ahol inkább az ételeken van a hangsúly, vagy olyan a társaság összetétele, hogy tudjuk róluk, nem az utalok miatt vannak ott, vagy mondjuk sokan autóval jelennek meg, akkor indokolt ez a fajta bár szolgáltatás megrendelés.

Önkiszolgáló bár

Az önkiszolgáló bár kialakítása egy rendezvényen, valóban költséghatékony, de korántsem biztos, hogy ugyanolyan megfelelően van kezelve, mint amikor egy profi bartendertől kapjuk az italokat. Egy nem hozzáértőnek igen komoly gondot okozhat a bár kialakítása.

Általában a legegyszerűbb megoldást választják, toljunk össze két-három asztalt, tegyünk rá terítőt, és rakjuk rá szépen sorban az italok és a poharakat. Na igen, egyszerűen hangzik. Bor, sör, pálinka, üdítő. Szóval ez az, amit itt lehet inni. Koktélt nem, hiszen nincs aki elkészítse. Sem eszköz, sem pedig szakember nincs hozzá.

Egy idő után azt látod, hogy az összes ital megbontva, van amelyikből éppen hogy csak egy kevéske hiányzik, a terítő már foltos, a különböző rálöttyent italtól, az összes pohár elfogyott, összevissza található a helyszínen és nincs aki összeszedje és elmosogassa. Ugye Te sem szeretnéd ezt az opciót választani? Ugye nem örülnél, ha rémálommá válna egy szép esküvő, egy kellemes szülinapi parti, vagy egy céges partnertalálkozó? 

A fent leírt lehetőségek közül bizonyára mindenki megtalálja a legszimpatikusabb megoldást. Egy azonban biztos, ha nem akarsz egész este feszengeni az miatt, hogy ki mennyit iszik, elfogyott-e valami, van-e elég pohár, és rend van-e a bár körül, akkor válassz egy profi csapatot, aki biztosítja számodra a koktélokat és a jó hangulatot, hogy Te nyugodtan kikapcsolódhass.