Gondoljunk a sötét rumra édes almával párosítva, szerecsendióval, vaníliarúddal és illatos kardamommal. Vagy vegyünk egy világosabb verziót, például a csillogó Prosecco tökéletes lehet körtével, gyömbérrel és zsályával.
Természetesen az őszi esküvői koktélok skálája igen széles. Íme 10 trendi őszi koktél, ami mindenkinek tetszeni fog!
A Cider tökéletes alap az őszi koktélokhoz. Gyömbérsörrel és rummal fűszerezve, igazán szezonális finomságot kapunk.
Összetevők
Díszítés: friss, vagy szárított limekarika
Elkészítés: Keverd össze a Cidert, a barna rumot, a gyömbérsört, és a frissen facsart limelevet egy keverőpohárban. Jégre töltve, tálaljuk, limekarikával díszítjük.
Ha szereted az áfonyát, akkor ezt a receptet imádni fogod. Ez az ital fanyar, fűszeres és savanykás ízeket egyesít, egy egyedi őszi koktél.
Összetevők
Elkészítés: Az összes hozzávalót shakerben, jéggel összerázzuk, tört jégre öntve, highball pohárban szervírozzuk. Szárított áfonyával és lime karikával díszítjük.
* szezonális, édes-fanyar szirup szerű felöntő, mely fűszeres alma ízt kölcsönöz az italnak.
Ez a sütőtökös koktél, a fűszerezett rummal és a bourbon whiskez-vel inkább egy finom őszi desszerthez hasonlít.
Összetevők
Elkészítés: Az összes hozzávalót tegyük a shakerbe, jég nélkül és jól rázzuk össze. Ezután adjunk hozzá jegyet és rázzuk össze újra. Szűrjük át előhűtött coupe pohárba, díszítsük egy kevés nyers sütőtök reszelékkel.
Ha valami pezsgősre vágysz a Ruffino Prosecco-s recept tetszeni fog. Az édes méz és a fanyar cider egy kis konyakkal és Proseccoval keverve, frissítő őszi csemegét eredményez.
Összetevők
Díszítés: egy szelet alma, vagy szárított almaszelet
Elkészítés: Egy shakerben rázzuk össze a konyakot, a citromlevet, a cidert és a mézszirupot. Szűrjük át egy … pohárba, majd öntsük fel a Ruffino Proseccoval., díszítsük almaszelettel.
Egy ízletes Bourbon alapú koktél, olyan őszi ízekkel, mint a juhar, az alma és a kakukkfű. A whisky szerelmesei értékelni fogják az ízletes rétegeket ebben a kifinomult őszi italban.
Összetevők
1,5 cl Maker’s Mark Bourbon
0,5 cl Aperol
0,5 cl citromlé
0,5 cl kakukkfű méz*
1 cl juharszirup
1 alma
*kb 200ml meleg (max 70oC) vízben 12 óraig áztassunk 2-4 szál friss kakukkfüvet. Szűrjük át majd újramelegítve kb 4-500ml mézzel keverjük szirup állagúra.
Díszítés: szál kakukkfű, és szárított almaszelet
Elkészítés: Az első lépés, hogy a Bourbon-höz, adjuk hozzá néhány szelet almát, és hagyjuk pihenni 1-2 napig. Ezután kezdhetjük elkészíteni az italt. Az almákat kivesszük a bourbon-ből, és az összes hozzávalót egy shakerben, jéggel együtt, jól összerázzuk. Whiskey-s pohárba jégre szűrjük, kakukkfűvel és szárított almaszelettel díszítjük.
Meleg koktél, őszi alapanyagokkal. Vegyünk egy Prosecco-t, adjunk hozzá szegfűszeget, szegfűborsot és fahéjat egy kis narancsot és már kész is az isteni finomság.
Összetevők
- 1 üveg Prosecco
- ½ citrom
- ½ narancs
- 1 evőkanál méz
- ½ csésze cukor
- 3-5 egész szegfűszeg
- 3-5 egész szegfűbors
- 2 rúd fahéj
Elkészítés: A narancsot és citromot mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. Tegyük egy mélyebb serpenyőbe a fűszerekkel, mézzel és cukorral együtt, adjunk hozzá két csésze vizet, és forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és forraljuk még 5 percig. Öntsük rá a prosecco-t, és még melegítsük néhány percig. Tartsuk melegen, hőálló pohárban, boros pohárban szervírozzuk.
Ez a finom tequilás ital teli van finom őszi ízekkel. A narancsszirup, a fűszeres rum, a citrusos ízek és gyógynövények gondoskodnak erről.
Összetevők
Díszítés: narancshéj, tárkonyszár
Elkészítés: A kamillás narancs szirup elkészítéséhez egy edényben forraljuk fel a vizet a cukorral és a naranccsal. Amikor elkészült, tegyük hozzá az elkészített kamillateát, hagyjuk kihűlni. Egy keverőpohárba tegyük az összes hozzávalót és keverjük össze. Jégre töltsük, szűrő segítségével old fashioned pohárba. Díszítsük a narancshéjjal, és a tárkony szárral.