Blog


7 trendi koktél őszi esküvőre

Gondoljunk a sötét rumra édes almával párosítva, szerecsendióval, vaníliarúddal és illatos kardamommal. Vagy vegyünk egy világosabb verziót, például a csillogó Prosecco tökéletes lehet körtével, gyömbérrel és zsályával.

Természetesen az őszi esküvői koktélok skálája igen széles. Íme 10 trendi őszi koktél, ami mindenkinek tetszeni fog! 

1. Bájos Cider

A Cider tökéletes alap az őszi koktélokhoz. Gyömbérsörrel és rummal fűszerezve, igazán szezonális finomságot kapunk.

Összetevők

  • 6 cl Cider
  • 6 cl barna rum
  • 1,2 dl gyömbérsör
  • 1 friss lime leve

Díszítés: friss, vagy szárított limekarika

Elkészítés: Keverd össze a Cidert, a barna rumot, a gyömbérsört, és a frissen facsart limelevet egy keverőpohárban. Jégre töltve, tálaljuk, limekarikával díszítjük.

2. Áfonyás boldogság

Ha szereted az áfonyát, akkor ezt a receptet imádni fogod. Ez az ital fanyar, fűszeres és savanykás ízeket egyesít, egy egyedi őszi koktél.

Összetevők

  • - 4,5 cl Áfonyás vodka
  • 2,5 cl házi gyömbérszirup
  • 1,5 cl friss limelé
  • 3⁄4 oz. Tait Farms Spiced Apple Shrub*
  • 1 dash apple bitters

Elkészítés: Az összes hozzávalót shakerben, jéggel összerázzuk, tört jégre öntve, highball pohárban szervírozzuk. Szárított áfonyával és lime karikával díszítjük.

* szezonális, édes-fanyar szirup szerű felöntő, mely fűszeres alma ízt kölcsönöz az italnak.

3. Great Pumpkin


Ez a sütőtökös koktél, a fűszerezett rummal és a bourbon whiskez-vel inkább egy finom őszi desszerthez hasonlít.

Összetevők

  • 1,5 cl Beach House Spiced Rum
  • 1 cl Maker’s Mark Bourbon
  • 0,5 cl juharszirup
  • 1 tojásfehérje
  • 1 cl Sherry
  • 1 kanál sütőtök püré
  • 1 cl tejszín

Elkészítés: Az összes hozzávalót tegyük a shakerbe, jég nélkül és jól rázzuk össze. Ezután adjunk hozzá jegyet és rázzuk össze újra. Szűrjük át előhűtött coupe pohárba, díszítsük egy kevés nyers sütőtök reszelékkel.

4. Pikk Bubi

Ha valami pezsgősre vágysz a Ruffino Prosecco-s recept tetszeni fog. Az édes méz és a fanyar cider egy kis konyakkal és Proseccoval keverve, frissítő őszi csemegét eredményez.

Összetevők

  • 2 cl Ruffino Prosecco
  • 0,5 cl konyak
  • 0,5 cl citromlé
  • 1 cl cider
  • 0,5 cl méz szirup

Díszítés: egy szelet alma, vagy szárított almaszelet

Elkészítés: Egy shakerben rázzuk össze a konyakot, a citromlevet, a cidert és a mézszirupot. Szűrjük át egy … pohárba, majd öntsük fel a Ruffino Proseccoval., díszítsük almaszelettel.

5. Alma Bourbon


Egy ízletes Bourbon alapú koktél, olyan őszi ízekkel, mint a juhar, az alma és a kakukkfű. A whisky szerelmesei értékelni fogják az ízletes rétegeket ebben a kifinomult őszi italban.

Összetevők

1,5 cl Maker’s Mark Bourbon
0,5 cl Aperol
0,5 cl citromlé
0,5 cl kakukkfű méz*
1 cl juharszirup
1 alma

*kb 200ml meleg (max 70oC) vízben 12 óraig áztassunk 2-4 szál friss kakukkfüvet. Szűrjük át majd újramelegítve kb 4-500ml mézzel keverjük szirup állagúra.

Díszítés: szál kakukkfű, és szárított almaszelet

Elkészítés: Az első lépés, hogy a Bourbon-höz, adjuk hozzá néhány szelet almát, és hagyjuk pihenni 1-2 napig. Ezután kezdhetjük elkészíteni az italt. Az almákat kivesszük a bourbon-ből, és az összes hozzávalót egy shakerben, jéggel együtt, jól összerázzuk. Whiskey-s pohárba jégre szűrjük, kakukkfűvel és szárított almaszelettel díszítjük.

6. Fűszeres ősz

Meleg koktél, őszi alapanyagokkal. Vegyünk egy Prosecco-t, adjunk hozzá szegfűszeget, szegfűborsot és fahéjat egy kis narancsot és már kész is az isteni finomság.

Összetevők

- 1 üveg Prosecco
- ½ citrom
- ½ narancs
- 1 evőkanál méz
- ½ csésze cukor
- 3-5 egész szegfűszeg
- 3-5 egész szegfűbors
- 2 rúd fahéj

Elkészítés: A narancsot és citromot mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. Tegyük egy mélyebb serpenyőbe a fűszerekkel, mézzel és cukorral együtt, adjunk hozzá két csésze vizet, és forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és forraljuk még 5 percig. Öntsük rá a prosecco-t, és még melegítsük néhány percig. Tartsuk melegen, hőálló pohárban, boros pohárban szervírozzuk.

7. Gyémánt tequila

Ez a finom tequilás ital teli van finom őszi ízekkel. A narancsszirup, a fűszeres rum, a citrusos ízek és gyógynövények gondoskodnak erről.

Összetevők

  • 6 cl Crystal Tequila
  • 1 cl házi kamillás narancs szirup (1 csésze víz, 1 csésze cukor, 1 csésze kamillás tea, 2 narancs leve)
  • 1,5 cl citromlé
  • 0,5 cl fűszeres rum
  • 2 dashes bitter (narancs bitter – rebarbara bitter)

Díszítés: narancshéj, tárkonyszár

Elkészítés: A kamillás narancs szirup elkészítéséhez egy edényben forraljuk fel a vizet a cukorral és a naranccsal. Amikor elkészült, tegyük hozzá az elkészített kamillateát, hagyjuk kihűlni. Egy keverőpohárba tegyük az összes hozzávalót és keverjük össze. Jégre töltsük, szűrő segítségével old fashioned pohárba. Díszítsük a narancshéjjal, és a tárkony szárral.