Blog


A legizgalmasabb csapatépítő játékok

Szórakozás, humor, kreativitás, minőségi közös idő: ezek a csapatépítő programok legfőbb jellegzetességei. De milyen tréningeket szervezzünk? Hogyan hozzuk össze a kollégákat, csapattársakat vagy akár az iskolai osztályokat? Cikkünkben most olyan csapatépítő játékokat mutatunk be, amelyek feledhetetlen élményt nyújtanak és képesek még a legnagyobb feszültséget is hatékonyan oldani. 

Csapatépítő játékok felnőtteknek

A csapatépítő játékok számának gyakorlatilag csak a fantáziánk szab határt. Minden felnőtt belül egy kis gyermek, akiszívesen benne van egy kis mókázásban. Nézzünk most meg néhány kifejezetten felnőtteknek szóló játékötletet.

Logikai csapatépítő játékok 

A logikai feladatok általában nagyon népszerűek a csapatépítések során, alaposan megdolgoztatják az agytekervényeket, közös gondolkodásra késztetik a résztvevőket.

Rejtélyek megfejtése

A csapat tagjai egy rejtélyt kapnak, amelynek megoldásához elengedhetetlen a kooperáció. A feladat sikeres teljesítéséhez a csapatnak információkat kell gyűjtenie, majd együttesen összerakni a sokszor trükkös végeredményt.

Puzzle

A résztvevőknek egy nagyobb puzzle-t kell összeállítaniuk. A játék nagyban segíti a kommunikációt, az együttműködést és a stratégiai gondolkodást. 

Kódfejtés

A csapatok különböző kódokat és rejtjeleket kapnak, amelyeket megfejtenek, hogy eljussanak a következő szintre. A kódfejtő játékok segítenek a csapatnak a problémamegoldásban és a kreatív gondolkodásban.

Képalkotás

A feladat során a csapat tagjainak egy nagy kép különböző részeit kell külön-külön megrajzolniuk. Ezeket a részeket aztán összeillesztik, így születik meg a teljes mű. A játék segíthet a csapatnak a kommunikációban, az együttműködésben és a kreativitás fejlesztésében.

Egyszerű csapatépítő játékok

Néha a legegyszerűbb játékok a legjobbak. Íme néhány olyan feladat, amit talán gyermekként játszottunk utoljára. Nagyon szórakoztatóak és segíthetnek a csapattagok közötti kommunikáció és együttműködés javításában.

Toronyépítő játék

A játék során a csapat tagjainak együtt kell dolgozniuk, hogy minél magasabb tornyot építsenek játékkockákból. Mindenki felváltva ad hozzá egy kockát a toronyhoz, de nem mondhatja meg előre, hol fogja elhelyezni a darabját. Ez segít a csapatnak a stratégiai gondolkodásban és a kommunikációban.

Kártyapakli kirakás

A csapatnak úgy kell kiraknia a kártyákat egy pakliból, hogy minden színből és számból csak egy lap legyen lent. A feladat az, hogy mindenki csak egy lapot vehessen ki a pakliból és mindössze egyetlen kérdés engedélyezett számára, mielőtt leteszi a lapot. Ez erősíti az együttműködést és a kommunikációt a csapaton belül.

Keresztezés

A feladat lényege, hogy a csapatok tagjai egy-egy sorban egymással szemben állnak, és megpróbáják úgy keresztezni a karjaikat, hogy mindenki más kezével fogja meg a szemben álló személy kezét. 

Vakon vezetés

Az egyik versenyző szemét bekötik, a másik pedig segíti és irányítja őt különböző akadályokon keresztül. Cél, hogy minél hamarabb és biztonságosabban érjenek el egy előre meghatározott végponthoz. Ez segíthet a kommunikáció és a bizalom fejlesztésében.

Ismerkedős csapatépítő játékok

Sok esetben a csapatépítő tréning célja, hogy ismeretlen, olykor más városban, országban élő csapattagokat hozzon össze, vagy új csapattagokat integráljon. Jöjjön most néhány kifejezetten ismerkedős játék!

Kérdezz-felelek

A játék során a csapat tagjai körben ülnek és egy játékos kérdez egy másik játékostól valami személyes dolgot. Például mi volt a legnagyobb álma, vagy legnagyobb kihívása az életében. A második játékos válaszol, majd megkérdezi egy harmadik játékostól ugyanezt. A feladat segíthet a csapatnak jobban megismerni egymást, és felépíteni az egymás közötti kapcsolatot.

Tények és fikciók

A feladatban a csapat tagjai kiválasztanak valakit, aki mesél a többieknek egy személyes történetet. A történetnek azonban csak a fele igaz, a másik része kitaláció. A többi csapattagnak fel van adva a lecke, hogy megfejtse, melyik rész valóságos, és melyik fikció. Ezáltal a csapat jobban megismerheti egymást és javul a kommunikáció.

Hasonlóságok és különbségek

A játék során a résztvevőknek hasonlóságok és különbözőségek alapján kell 2-4 fős csapatokat alkotniuk. Például lehetnek olyan kategóriák, mint a hobbi, a kedvenc sport, étel vagy film stb.

Csapatépítő kommunikációs játékok 

Most pedig lássunk néhány kifejezetten kommunikációt fejlesztő játékot.

Én beszélek, te hallgatsz

Az egyes csapatok tagjai párba állnak, és egyikük feladata, hogy beszéljen valamiről egy bizonyos időn belül, míg a másik csak hallgat és figyel. Ezt követően a hallgató félnek el kell mondani, miket tudott meg a beszélgetés során. Majd szerepet cserélnek. Ez a játék segít gyakorolni az aktív hallgatást és a másikra való teljes odafigyelést.

Képmutogatás

A játék során a csapat tagjai körben ülnek. Az egyik játékos kap egy képet és kérdésekre válaszolva kell elmondania, hogy mit lát a képen. A csavar, hogy csakis igen és nem hagyhatja el a száját. Ez a játék segít a résztvevőknek, hogy hogyan tudnak hatékonyan kérdezni, egyben javítja a kommunikációt. 

Személyes kérdezz-felelek

A résztvevők körben ülnek, és az egyik játékosnak fel kell tenni egy személyes kérdést társának. Például, hogy mi volt a legnagyobb kihívása az életében, vagy mi a legnagyobb álma. A cél az, hogy a csapattagok jobban megismerjék egymást, és fesztelenebbül tudjanak kommunikálni.

Improvizáció

A csapattagoknak különböző helyzetekben kell improvizálniuk. A feladat lényege, hogy jobban megismerjék egymást, és megtanulják, hogyan kell kommunikálni és együttműködni másokkal.

Vicces csapatépítő játékok felnőtteknek 

A humor, a nevetés a csapatépítő játékok elmaradhatatlan rész. Lássunk most néhány vicces feladatot!

Mondd el emojival!

A vicces feladat során a csapatok különböző emojikat  kapnak, amelyekkel rövid történeteket kell elmesélniük. Ez garantáltan mosolyt fog csalni az arcokra.

Csapat videók

Jó mulatság lehet a vicces rövid videók készítése, melyekben a csapattagok megvillanthatják humorérzéküket. A videók utána megoszthatók egymással és/vagy a közösségi média felületeken.

Telefonbetyárkodás

A játék során a résztvevőknek az a feladatuk, hogy telefonon hívjanak fel véletlenszerűen általuk ismert embereket, és meghatározott témában vicces beszélgetéseket folytassanak velük.

Fejezd be a mondatot

A csapatok egy mondatot kapnak, amelyet úgy kell kiegészíteniük, hogy minél viccesebb legyen a mondandója. A végén szavaznak, hogy melyik volt a legfrappánsabb.

Közös rajzolás

A csapatok kapnak egy egyszerű tárgyat, amit le kell rajzolniuk, de minden csapattagnak csak rövid idő áll rendelkezésére, hogy a papírra firkantson. A feladat garantáltan jó szórakozás lesz az egész csapat számára.

Céges csapatépítő játékok: vicces csapatépítő játékok kollégáknak

Ezek a játékok garantáltan jókedvet biztosítanak a kollégáknak és erősítik a csapatot. A humoros helyzetek remek stresszcsökkentők és nagyszerűen oldják az esetleges munkahelyi feszültségeket.

Közös történet

A játékosok egymást váltva egy vicces történetet mesélnek el, melyhez mindenki 2-3 mondatot tesz hozzá. A cél az, hogy a csapat összhangban dolgozzon és egy frappáns sztori kerekedjen a végére.

Üzenetküldés

A csapatoknak különböző humoros üzeneteket kell kitalálniuk és küldeniük a másik csapatnak rejtjeles formában, amit aztán azoknak meg kell fejteniük. Annál jobb a játék, minél viccesebbek a feladványok.

Karakterek mókás helyzetekben

A játék során a résztvevőknek különböző karaktereket kell eljátszaniuk vicces szituációkban. A cél az, hogy az összes szereplő csapatként is együtt tudjon működni. 

Karaoke est

 A csapatok tagjai együtt énekelnek mókás dalokat. A közös dalolászás remek csapatformáló erő és egy tökéletes esti kikapcsolódás.

Karácsonyi csapatépítő játékok

Az adventi időszakban nemcsak a céges vacsorák nagyon népszerűek, hanem sok cég ilyenkorra időzíti a csapatépítő programokat is. Jöjjön most néhány játékötlet!

Ajándékcsomagoló verseny

A játék során a csapattagok versenyeznek, hogy ki csomagol legszebben és leggyorsabban. A cél az, hogy a csapat összetartóbbá váljon, miközben ügyességüket és kreativitásukat is fejlesztik.

Karácsonyi dekoráció készítése

A résztvevők együtt dolgoznak, hogy közösen készítsenek el egy fantasztikus karácsonyi dekorációt. A feladat segíti az együttműködést, a kommunikációt és egyben kreatív is,  lehetőséget biztosít a csapatnak létrehozni valami igazán különlegeset.

Karácsonyi kvíz

A kvízjáték során a csapatok különböző témakörökben villanthatják meg tudásukat. A csapat tagjai jobban megismerhetik egymás erősségeit, gyengeségeit és közösen érhetnek el sikereket.

Csapatépítő játékok gyereknek és kamaszoknak

A csapatépítő programokat bizony a kisebbek is nagyon élvezik. A felnőtt játékok után végül tekintsünk most át néhány lehetőséget kamaszoknak és kisebb gyerekeknek.

Csapatépítő játékok kamaszoknak

Titkos barát

A kamaszok titkos barátot választanak maguknak és különleges, egyedi ajándékot készítenek neki, személyre szóló üzenettel. A cél az, hogy a tinédzserek jobban megismerjék egymást, és megerősítsék az összetartozásukat.

Színház az egész világ

A gyerekek kisebb csoportokban előadást készítenek, amit a többiek előtt be is mutatnak. Ezzel pallérozhatják kommunikációs és előadói készségeiket, a feladat összekovácsolja a csapatokat.

Online játékok

A résztvevők online játékokat játszanak, amelyek segítenek interaktív módon fejleszteni a  csapatmunkát, miközben remek szórakozást kínálnak.

Vicces csapatépítő játékok gyerekeknek

Váltóverseny

A csapatoknak különböző feladatokat kell elvégezniük - például pohár vízzel futniuk - és az nyer, ahol a csapattagok a leggyorsabban teljesítik a feladatot.

Tojás tánc

A  gyerekeknek egy tojást kell tartaniuk egy kanállal, miközben táncolnak. Az a csapat nyer, amelyiknek a tojása legtovább marad ép.

Szövegmondás

Az egyik csapatnak egy vicces történetet kell kitalálnia, majd továbbadni a szomszédos csapat egyik tagjának, akinek aztán egy másiknak kell elmesélnie. Az utolsó gyerek hangosan mondja el a hallott sztorit.

Öltöztető verseny 

A kicsiknek együtt kell dolgozniuk, hogy minél gyorsabban felöltöztessék egyik társukat bizonyos stílusban. A legkreatívabb ruházatot készítő csapat nyer.

Milyenek a legjobb ivós csapatépítő játékok felnőtteknek? Megmutatjuk a BestBarnál! 

Csapatépítő tréningjeinket a Te kívánságaidnak megfelelően szervezzük meg. Felhőtlen szórakozásI kínálunk akár a BestBarnál, akár saját helyszíneden vagy online. Italkóstoló csomagjainkat kizárólag prémium kategóriás italokból állítottuk össze, hogy valóban nem mindennapi élményt nyújtsunk mindenki számára. 

Válaszd ki milyen italokat szeretnél jobban megismerni, hol szeretnéd megrendezni az eseményt, és rendeld meg a legmenőbb csapatépítő programot!